Zangles Amsterdam Background Picture

MUZIEKTHEORIE & SOLFEGE AMSTERDAM

Muziektheorie begrijpen leert je de taal van muziek te beheersen. Elke nummer dat je hoort, is naast met gevoel en passie geschreven, gebasseerd op bepaalde regels. Deze regels bestaan uit toonladders, akkoorden, akkord progressies en intervallen die bepaald patronen volgen.

Tijdens een les ga je aan de slag met deze patronene en analyseer je de muziek die je hoort en ziet. Met deze kennis ben je instaat om je eigen nummers te schrijven, weet je welke akkoorden bij elkaar horen en waarom dat zo is.

De taal van muziek beheersen en herkennen is veel krachtiger dan alles afzonderlijk proberen te onthouden.

SOLFEGE

Solfege gaat over het direct van blad lezen en zingen van muziek. Dit is een belangrijke en krachtige tool voor iedereen die in de muziek wilt werken.

Het vermogen om intervallen en toonladders te horen en te herkennen zal je intonatie en muzikale gehoor verbeteren. Dit stelt je in staat om 'on the spot' meerstemmig te zingen en je bewustzijn van muziek te vergroten op verschillende levels.

In een solfege les werk je aan: toonladders zingen, solmizatie, ritme, intervallen en 'van blad lezen en zingen'.

Auditievoorbereiding Conservatoria

Zowel muziektheorie als solfege zijn benodigd en curciaal voor iedereen die zich wil auditeren voor muziekopleidingen. Deze lessen helpen je met je voorbereidingen voor examens tijdens deze audities.

favicon