Zangles.Effectief voor iedereen die zijn stem wil verbeteren.

Zangles geeft je bewustzijn, controle en begrip over jouw stem. Ongeacht je niveau, leeftijd of ervaring kan zangles je een stap vooruit helpen. Train je stem, en gebruik 'm zoals jij dat wilt.

Description

Ontdek de kracht van jouw stem, zangles is er voor iedereen.

Wat leer je in een zangles?

Zangles biedt je de tools om je stem te versterken en je muzikaliteit te verdiepen. Stemtraining gaat over spiercontrole en motoriek, Estill Voice Training en Universal Voice System zijn twee methoden die onze docenten gebruiken om je daarmee te helpen. Bij een zangles in onze studio draait alles om jouw ontwikkeling en groei als zanger.

Is zangles iets voor mij?

Ben je benieuwd wat jij met je stem kunt? Wil je je zangtechniek verbeteren? Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan met het zingen en verbeteren van nummers? Dan is zangles zeker iets voor jou! Heb je al ervaring met zingen? Wij helpen je graag om je kennis en skills te verbreden en te verdiepen.

Waar kan ik lessen volgen?

Ons team bestaat uit coaches met een brede achtergrond. Ze geven of gaven les op conservatoria in binnen- en buitenland, zijn te vinden op het podium in verschillende genres, zijn logopedist en/of gekwalificeerd in zangmethodes die over de hele wereld gebruikt worden. Op dit moment kun je bij ons zowel in Amsterdam als online les volgen.

lesniveaus

Lesniveaus

Zangles voor Beginners

Waar begin je?

Ben je benieuwd wat je met je stem kunt? Hoor je vaak dat je echt iets met je stem moet doen? Of zeggen mensen dat je echt niet kunt zingen? Wat je reden ook is om op zoek te gaan naar zangles, onthoud: Zangles is voor iedereen, en iedereen kan leren zingen!

Iedereen kan leren zingen!

Het is echt waar: iedereen kan leren zingen, de juiste toonhoogte bereiken, de ademhaling perfect beheersen en interpretatie & performance dynamische te maken. Zangles helpt je niet alleen om dit te leren, maar zorgt er ook voor dat je vanaf het begin een sterke basis hebt en de juiste richting op gaat.

Wat je leert in een zangles

Zangstudio Roel Bakkum biedt op maat gemaakte zanglessen voor beginners, geleid door ervaren coaches die begrijpen hoe je een stem traint.

In de lessen leer je zangtechnieken, ademhalingsoefeningen, toonhoogtecontrole en krijg je breed scala aan oefeningen, gericht op wat jij nodig hebt. Met persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding helpen we je jouw stem te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Zangles voor Intermediate zangers

Ga verder waar je was gebleven!

Heb je al wat lessen gevolgd, maar voel je dat je vastzit of wil je het zingen weer oppakken? Het verfijnen van technieken en het toepassen van techniek in interpretatie en muzikaliteit kan een echte uitdaging zijn. Je werkt met je lichaam en spieren, en je bewustzijn en controle verbeteren geleidelijk, waardoor het soms lijkt alsof er geen vooruitgang is. Maar het is belangrijk om nooit te vergeten dat je stem sterker kan worden, je interpretatie dieper, en je performance overtuigender!

Ga de uitdaging aan!

Voor elke zanger is het een uitdaging om hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. We zijn allemaal op zoek naar manieren om ons bereik en mogelijkheden te vergroten, een diepere muzikale en emotionele connectie te maken met een nummer, en een uniek stemgeluid te ontwikkelen.

Zangles werkt!

We begrijpen de specifieke uitdagingen van zangers. In een zangles is het doel altijd om je stem verder te ontwikkelen. Deze ontwikkeling kan liggen in zangtechniek, maar ook in het verbeteren van je interpretatie of muzikaliteit. We bieden gedetailleerde coaching in zangtechniek, ademhaling, stemgezondheid, interpretatie en performance. Tijdens een zangles werk je samen met ervaren zangcoaches die precies weten wat je nodig hebt om vooruitgang te boeken. Wij zijn er om je te ondersteunen bij het bereiken van je zangdoelen, of je nu een professionele carrière nastreeft of zingt voor je plezier.

Zangles voor gevorderde zangers

Hoe kun je verder groeien?

Ben je al een ervaren zanger, maar op zoek naar manieren om je performance, interpretatie en technische vaardigheden verder te ontwikkelen? Gevorderde zangers kunnen vaak vastlopen in hun groei, worstelen met het vinden van nieuwe klankkleuren, het doorbreken van oude patronen of het vinden van hun identiteit binnen hun stemgeluid.

Op dit punt heb je zanglessen nodig die volledig afgestemd zijn op jouw stem. Met andere woorden: een paar basis zangtechnieken zullen waarschijnlijk niet het verschil maken.

Verdiep je kennis!

Om deze stap te zetten, heb je kennis én skills nodig. Een goed begrip van wat stem wel en niet is, helpt je te begrijpen wat je kunt doen om beter te worden. Het stelt je in staat om je oefenmethoden volledig te herzien en je trainingen betekenisvol en meetbaar te maken.

Samen met onze ervaren coaches verdiep je je kennis en vaardigheden, ontwikkel je een hoog niveau van expertise, en til je jouw stem naar een hoger, professioneler niveau.

Zangles voor professionals

Als professionele zanger ben je altijd op zoek naar manieren om jezelf te verbeteren en je carrière naar een hoger niveau te tillen. Het is een constante uitdaging om topkwaliteit te leveren en je repertoire te verbeteren of te vernieuwen.

Elevate your voice!

Coachingsessies voor professionals zijn dynamisch. Je richt je op optredens, audities, studiosessies en het verdiepen van je vaardigheden in zowel techniek als interpretatie. Coaching op dit niveau draait om oog voor detail en een goed begrip van de zanger, stijl en lichaamsbewustzijn om vooruitgang te boeken.

Onze coaches, met uitgebreide ervaring in de muziek-, theater- en tv-wereld, bieden persoonlijk afgestemde begeleiding en zeer gedetailleerde training om je artistieke visie te realiseren.

Zangtrainingen

Zangtechniek

Zangtechniek is essentieel voor elke zanger. Tijdens een zangtechniekles besteed je aandacht aan de onderdelen die je stem produceren. Er zijn verschillende methodes voor. Binnen onze studio werken we met Estill Voice Training en het Universal Voice System.

Een goede zangtechniek helpt niet alleen bij het leren produceren van verschillende klankkleuren, maar beschermt ook de stem tegen schade en vermoeidheid. Professionele zangers besteden jaren aan het verfijnen van deze vaardigheden.

Goede controle over je stem geeft je keuze in klankkleur en leert je hoe deze toe te passen in je gehele bereik. Techniek helpt je met het ontdekken en ontwikkelen van een unieke stijl, of je stem inzetbaar maken voor verschillende stijlen.

Performance

Een sterke performance vereist meer dan alleen technische zangvaardigheid. Performance gaat over de connectie met het publiek, je verhaal en je lichaam.

Het ontwikkelen van de “x-factor” is een leerproces. Dit omvat het werken aan zelfvertrouwen, muzikaliteit, interactie met het publiek en improvisatie. Het is aan te raden om te werken met coaches die zelf vaak op het podium staan of lange tijd hebben gestaan.

Wil je werken aan je performance? Stuur ons dan een mailtje om te kijken of we je kunnen helpen binnen jouw stijl! Als wij denken dat ons team niet geschikt is, kennen we altijd wel iemand die je wel kan helpen!

Interpretatie

Interpretatie is onmisbaar voor elke zanger. Het gaat over het vertellen van het verhaal, en binnen dat verhaal muzikale en stilistische keuzes maken.

Hoe plaats je je woorden op zo'n manier dat ze hun waarde behouden zonder afbreuk te doen aan de stijl en het ritme van de muziek?

Hoe maak je stilistische keuzes die passen binnen de stijl waarin je zingt, en hoe breng je je eigen sound in een nummer tot leven?

Er zijn ontzettend veel tools die je als zanger kunt gebruiken om deze vragen te beantwoorden. Klankkleur, dictie, vibrato en ritme zijn daar enkele voorbeelden van. Wanneer je in een les aan interpretatie werkt, komen al deze onderwerpen vrijwel altijd aan bod.

Klankkleur

Het trainen van klankkleur is vrij specifiek, en sterk afhankelijk van de zanger.

Zing je graag pop, jazz of rock, dan staat je eigen stemgeluid vaak centraal. Zing je graag musicalnummers? Dan staat je eigen stemgeluid nog steeds centraal, maar moet deze ook passen binnen alle vormen die musical kent (en dat zijn er nogal wat). Voor musical moet je dus kunnen transformeren van de ene stijl naar een ander.

Stijl en identiteit zijn onlosmakelijk verbonden met klankkleur.

Adem & Stem

Adem is onlosmakelijk verbonden met zingen. 'Je moet uitstekende ademcontrole hebben als je zingt'. Dat is een van de eerste dingen die mensen zeggen als ze aan zingen denken, en dat is zeker waar.

Adem is de brandstof van je stem, net zoals benzine of elektriciteit dat voor een auto is. Het stelt je in staat om stem te maken.

Controle over ademhaling zou niet moeten gaan over 'Hoe kan ik de ademhaling beheersen?', maar over 'Hoe kan ik de ademhaling vrij laten reageren op mijn stemgebruik'.

Zangmethodes

Description

Estill Voice Training

Estill Voice Training is een model dat gaat over functie. De functies van elk lichaamsdeel dat bijdraagt aan het produceren van stemgeluid. Het is geen techniek, maar wat ons betreft het overzichtelijkste model dat beschrijft hoe de stem werkt en hoe je deze kunt trainen.

Dit unieke stemtrainingmodel identificeert de structuren die de stem produceren, evenals de structuren in en rondom de keel (vocal tract) die het geluid verder vormen en aanpassen. Dit leidt tot een bewust gekozen, betrouwbare en voorspelbare controle over de stemproductie.

Ontwikkeld door Jo Estill, zangeres en wetenschapper, verdeeld Estill Voice Training het trainen van stem in twee levels. Level een gaat onder andere over oefeningen voor stemcontrole, level twee gaat over klankkleur en stemkwaliteiten.

Coaches die werken met Estill Voice Training

Docent zangtechniek, vocal coach & stemtraining bij Zangstudio Roel Bakkum

Roel Bakkum - Estill Figure Proficiency

Roel over Estill Voice Training

"Estill Voice Training is zonder twijfel het schoolvoorbeeld van informatie en transformatie. Het leert je niet alleen te begrijpen hoe je stem werkt, maar het leert je om je stem te gebruiken op een manier zoals je dat nog nooit hebt gedaan."

Docent zang & stemtraining Anne van Zandbergen

Anne van Zandbergen - Estill Figure Proficiency

Anne over Estill Voice Training

"Als zangdocent en logopedist ervaar ik Estill Voice Training als een model dat elke student een inzicht in zijn stemgebruik geeft zoals ik dat bij geen andere techniek heb gezien."

Universal Voice System logo

Universal Voice System

Het Universal Voice System (UVS) is een benadering van stemtraining die de complexiteit van vocale productie vereenvoudigt, waardoor het toegankelijk wordt voor iedere zanger. Ontwikkeld door stemexperts, kenmerkt het zich door zijn helderheid in het verbeteren en begrijpen van de stem.

Samen met de docent stel je een zogenoemd Personal Voice Plan op. Dit geeft je een helder beeld van wat je wilt bereiken en met welke oefeningen van het UVS systeem je dit zal lukken.

Coaches die werken met Universal Voice

Docent zang Fréderique Sluyterman van Loo

Frédérique Sluyterman - UVS Master Teacher

Frédérique over Universal Voice

"Universal voice is een simpel, concreet en inzichtelijk systeem om het maximale uit je stem te halen. Of je nou voor een volle zaal zingt, of alleen maar onder de douche."

Lesaanbod