Stemtraining Amsterdam.

Stemtraining voor iedereen die zijn stem wil verbeteren.

Description

Sprekers

Stemtraining voor iedereen die veel in het openbaar spreekt op zowel grote als kleine podia.

Business Professionals

Haal meer uit je stem of je nu een beginnende professional of doorgewinterde executive bent!

Acteurs

Een training op maat, die veel lijkt op die voor zangers, maar dan voor acteurs!

Voice-Overs & Podcasts

Loop je als voice-over tegen problemen aan? Wij helpen je verder!

Description

Stemtraining in Amsterdam Zangstudio Roel Bakkum

Stemtraining bij Zangstudio Roel Bakkum in Amsterdam is ideaal voor iedereen die meer controle over zijn stem wil, zonder zich specifiek op zingen te richten. Of je nu je dictie wilt verbeteren, vermoeidheid wilt tegengaan, of je stem dynamischer wilt maken, onze stemtraining is ontworpen om je bewustzijn en beheersing van je stem te verhogen.

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor gespecialiseerde logopedie. Onze logopedist, Anne van Zandbergen, helpt je graag met specifieke logopedische problemen. Maak gerust een afspraak voor een sessie met Anne!

Stemtraining is een waardevolle investering in jezelf. De tijd die nodig is voor verbetering varieert en hangt af van jouw individuele doelen en uitgangspunt. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het verbeteren en versterken van je stem.

lesaanbod

Lesaanbod in Amsterdam

Privéles

  • Focus op jouw leerdoelen
  • Veilige leeromgeving

Een prive sessie biedt persoonlijke, op maat gemaakte training voor iedereen, ongeacht ervaringsniveau, met focus op individuele stemontwikkeling en groei. Voor specifieke invulling van de training, lees meer over onze stemtrainingen, en voor wie onze stemtrainingen nuttig zijn.

lees meer op onze algemene stemtraining pagina

Team in Amsterdam

Docent zangtechniek, vocal coach & stemtraining bij Zangstudio Roel Bakkum

Roel Bakkum

advanced teacher

Woensdag

09:00 - 13:00

Donderdag

09:00 - 22:00

Vrijdag

09:00 - 16:30

Zaterdag

10:00 - 13:30

Docent zang & stemtraining Anne van Zandbergen

Anne van Zandbergen

senior teacher

Maandag

09:00 - 22:00

Dinsdag

09:00 - 14:30

Woensdag

13:00 - 22:00

Zondag

10:00 - 17:00

Studio Amsterdam

Adres

Tussen de Bogen 93

1013 JB Amsterdam

Contact

+31 (0) 6 50 85 70 18 amsterdam@vocalcoach.nl

Openingstijden

Maandag

09:00 - 22:00

Dinsdag

09:00 - 22:00

Woensdag

09:00 - 22:00

Donderdag

09:00 - 22:00

Vrijdag

09:00 - 21:30

Zaterdag

10:00 - 20:00

Zondag

10:00 - 17:00

Bereikbaar

Parkeren

Willemspoort & Vicky (app)

Bus

21, 22, 24

Tram

5

Trein

15 minuten lopen vanaf het Centraal Station

Stemtraining

Stemtechniek

Stemtechniek biedt controle over de onderdelen die verantwoordelijk zijn voor je stemgeluid, zoals de stemplooien, kaak, ademhaling en het strottenhoofd. Het trainen van deze onderdelen leidt tot meer bewustzijn, vertrouwen en controle over je stem.

lees meer over stemtechniek op onze uitgebreide stemtraining pagina.

Projectie & Volume

Techniek vormt de basis voor projectie en dynamiek. Goede projectie van je stem, met andere woorden: hoorbaar zijn in elke situatie, is essentieel. Projectie gaat niet enkel over volume, daarom behandelen we projectie en dynamiek vaak samen.

lees meer over projectie & volume op onze uitgebreide stemtraining pagina.

Accentreductie

Heb je een accent en voel je dat dit je belemmert in het bereiken van je doelen? Dan is het volgen van lessen in accentreductie een uitstekende keuze. Door het trainen van je spiercontrole in de tong, lippen en kaak, kun je je accent verminderen of zelfs helemaal wegtrainen.

Dictie

Het verbeteren van dictie wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl het van cruciaal belang is. Velen denken dat duidelijk spreken grote bewegingen van de lippen, kaak en tong vereist. Echter, het tegenovergestelde is waar: goede dictie vereist subtiele bewegingen en minimale aanpassing van de lip-, kaak- en tongpositie.

lees meer over dictie op onze uitgebreide stemtraining pagina.

Stemgezondheid

Hoe ga je om met heesheid en verkoudheid en hoe houd je je stem in topconditie? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt, en vaak te laat. Daarom is het belangrijk je stem goed te onderhouden. Daarbij zijn twee aspecten belangrijk: stemtraining en stemgezondheid.

lees meer over stemgezondheid op onze uitgebreide stemtraining pagina.

Lesduur

Een veel gestelde vraag is: Wat is een goede lengte van een zangles? Het korte antwoord: niet korter dan 30 minuten, meestal niet langer dan 45 minuten.

Wat werkt voor jou?

Hoe kies je een lesduur die werkt voor jou? Een les korter dan 30 minuten is wat ons betreft te kort voor een uitleg van het werkpunt, bewustzijn creeeren van het werkpunt en het aanleren van een oefening. Of je langer les nodig hebt is zeer student gebonden.

Een les van 30 minuten

Je kunt veel leren in een les van 30 minuten. Ongeveer 40% van al onze studenten kiezen voor een les van 30 minuten. Wanneer kies je voor een langere les? Dat hangt af van een aantal factoren, maar dit zijn er een paar:

Een les van 45 minuten:

  • Je wilt graag de tijd om vragen te stellen
  • Je vind het fijn om de oefening wat langer door te nemen met de docent

Tarieven

Onze tarieven zijn gebasseerd op het level van onze docenten. We bieden deze levels aan: regular, senior & advanced.

Senior

30 minuten vanaf

40.00

45 minuten vanaf

60.00

60 minuten vanaf

80.00

Advanced

30 minuten vanaf

55.00

45 minuten vanaf

82.50

60 minuten vanaf

110.00

Estill Voice Training

Description

Leer je stem kennen

Estill Voice Training is een model dat gaat over functie. De functies van elk lichaamsdeel dat bijdraagt aan het produceren van stemgeluid. Het is geen techniek, maar wat ons betreft het overzichtelijkste model dat beschrijft hoe de stem werkt en hoe je deze kunt trainen.

Dit unieke stemtrainingmodel identificeert de structuren die de stem produceren, evenals de structuren in en rondom de keel (vocal tract) die het geluid verder vormen en aanpassen. Dit leidt tot een bewust gekozen, betrouwbare en voorspelbare controle over de stemproductie.

Ontwikkeld door Jo Estill, zangeres en wetenschapper, verdeeld Estill Voice Training het trainen van stem in twee levels. Level een gaat onder andere over oefeningen voor stemcontrole, level twee gaat over klankkleur en stemkwaliteiten.

Oefening voor stemcontrole

Onderverdeeld in 13 trainbare onderdelen van de stem, ademcontrole, en een uitleg over hoe spieraanstuuring kan worden getrained en gemonitord is dit een zeer krachtig onderdeel van Estill Voice Training.

De 13 onderdelen zijn: De stemplooien, het moment van adem naar geluid, de valse stemplooien, strottenhoofd, schildkraakbeen, de AES (ook wel bekend als 'de twanger'), ringkraakbeen, het strottenhoofd, de tong, het zachte verhemelte, de kaak, de lippen en je hoofd, nek & torso stabilisatie.

Klankkleur

In het tweede level pas je de vaardigheden toe die in het eerste level worden getraind, om je stem 'kleur' te geven, vaak omschreven als klankkwaliteiten, klankkleuren of stemkarakters. Door de training uit level één toe te passen, kun je één van de zes door Estill voorgestelde klankkleuren creëren: Speech, Sob, Falsetto, Twang, Belt en Opera.

Deze zes klankkleuren bieden elke zanger een toegankelijke manier om vertrouwd te raken met het idee dat je je stem naar wens kunt kleuren. Gelukkig beperkt het zich niet tot deze zes stemkarakters; je hebt de vrijheid om je stem te laten klinken zoals jij dat wilt

Uiteindelijk zorgt een goede controle van je stem, en begrip over hoe een klankkleur tot stand komt ervoor dat je je eigen sound kunt ontwikkelen.

Coaches die werken met Estill Voice Training

Docent zangtechniek, vocal coach & stemtraining bij Zangstudio Roel Bakkum

Roel Bakkum - Estill Figure Proficiency

Roel over Estill Voice Training

"Estill Voice Training is zonder twijfel het schoolvoorbeeld van informatie en transformatie. Het leert je niet alleen te begrijpen hoe je stem werkt, maar het leert je om je stem te gebruiken op een manier zoals je dat nog nooit hebt gedaan."

Docent zang & stemtraining Anne van Zandbergen

Anne van Zandbergen - Estill Figure Proficiency

Anne over Estill Voice Training

"Als zangdocent en logopedist ervaar ik Estill Voice Training als een model dat elke student een inzicht in zijn stemgebruik geeft zoals ik dat bij geen andere techniek heb gezien."