Zangles Amsterdam Background Picture

BEDRIJSTRAINING

Het geven van goede presentaties is essentieel in het bedrijfsleven. Er zijn vele cursussen beschikbaar om werknemers te scholen in het geven van presentaties. Vaak geven die cursussen ook aandacht aan stemgebruik. Toch komen we vaak professionals tegen die meer uit hun stem willen halen of met last hebben van aanhoudende stemklachten door intensief stemgebruik.

Geef uw sales, presentaties, vergaderingen kracht bij door uw werknemers te laten excelleren in stemgebruik.

TRAIN JE STEM

In de afgelopen decennia is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar “de stem”. Met deze nieuw verkregen informatie is stemtraining erg verbeterd. Helaas is dit niet algemeen bekend, en wordt deze informatie te weinig ingezet voor zakelijk stemgebruik.

Estill Voice Training

Estill Voice Training is een populaire methode die inmiddels wereldwijd wordt gebruikt door vele vocal coaches en logopedisten.

Dit komt vooral door de doeltreffende technische oefeningen en heldere uitleg. Als zanger helpt je dit om je technische mogelijkheden sterk uit te breiden en bestaande technieken te versterken.

Al onze coaches maken gebruik van deze methode om jou zo goed mogelijk te helpen. Wil je meer lezen over het Estill model? Lees dan onze blog over Estill Voice Training.

PRESENTEREN

Als je je stem gebruikt om te presenteren kan stemtraining je helpen om meer dynamiek en projectie in je stemgebruik te brengen. Maar daar stopt het niet.

Belangrijk is om te weten hoe je die verkregen dynamiek en projectie moet inzetten. Wanneer spreek je harder, sneller, zachter, hoger, lager? Dat hangt af van je verhaal: Wat is de spanningsboog van je verhaal? Wat is de dynamiek binnen die spanningsboog? Hoe gaat jouw verhaal je publiek overtuigen? Aan de hand van deze vragen kun je een start maken om je stem te matchen met je verhaal.

TEAM

Roel Bakkum Anne van Zandbergen Aniek Methorst Dominika Zawada

Ons team heeft internationale ervaring in zowel het lesgeven als het volgen van opleidingen, en zijn gespecialiseerd in het verbeteren van jouw techinsche vaardigheden.

COACHING

TECHNIEK

Techniek is de basis als het gaat om stemcontrole. Deze controle gebruik je om je stem aan te passen aan de situatie.

Als professional ben je dagelijks in veel verschillende situaties te vinden: vergaderingen, presentaties, telefoontjes etc. Binnen al deze situaties heb je altijd een doel. Om dit doel te behalen moet je bijvoorbeeld kunnen overhalen, verkopen, verdedigen of standvastig zijn. Goede techniek helpt je je stem aan te passen om jouw doel te bereiken.

VERSTAANBAARHEID

Heeft u wel eens problemen om verstaanbaar te zijn voor de mensen op de achterste rij? Projectie is een belangrijk onderdeel van het spreken en presenteren. Harder praten is niet altijd de oplossing. Een goede projectie, dynamiek en dictie daarentegen wel. Technische oefeningen bieden de basis voor het ontwikkelen van een goede projectie. Gedetailleerde training op het gebied van kaak- en tongpositie binnen de gewenste taal bied verdere controle over projectie en dictie.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Dat hangt sterk af van waar je aan wilt werken.

Over het algemeen zien we dat iemand in 2 tot 3 maanden een merkbare vooruitgang kan behalen in zowel bewustzijn als klank. Hierbij gaan we uit van iemand die dagelijks zijn oefeningen doet.

Heesheid is vaak goed te verhelpen, mits er geen sprake is van knobbeltjes of polypen. Door de sluiting van de stemplooien te verbeteren in combinatie met adem managent en stemgedrag aan te passen los je heesheid vaak op.

Heb je wel last van knobbeltjes op de stemplooien en is dat vastgesteld door de kno-arts? Dan kunnen we je onder bepaalde omstandigheden verder helpen. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Ja! Je kunt bij ons een proefles aanvragen. Deze kost € 20,00 en duurt 30 minuten.

In een proefles bekijken we wat wij voor je kunnen betekenen en geven we je direct handige tips en oefeningen.

Vraag hier je proefles aan.

favicon