Zangtip: Inzingen.

Iedereen wil altijd goed ingezongen bij zijn zangles of optreden aankomen. Maar wat is nu verstandig om te doen om tijdens het inzingen. Het belangrijkst is om je inzing oefeningen af te stemmen op dat wat je moet gaan doen. Als je een een klein liedje moet zingen heeft het geen zin om allerlei belt oefeningen te doen en omgekeerd geldt hetzelfde. Voor een zangles is het een goed idee en genoeg om een paar sirenes te doen zodat je door je hele bereik bent gegaan.

Waar moet je op letten:

    Pas je oefeningen aan op dat waar je je op voorbereid.

    Gebruik het inzingen om nog een keer je aandachtspunten door te lopen. Je stemplooien “doen” het echt wel, zeker als je gedurende dag al hebt gesproken.

    Uren inzingen is niet nodig! Je hele repertoire zingen voordat je een optreden gaat doen is ook niet nodig en vermoeit de stem wellicht wat je resultaat tijdens een optreden verminderd.

    Houding! Zorg ervoor dat je tijdens het inzingen een optimale houding aanneemt zodat je zeker weet dat je spieren niet blokkeert. Dit geeft je een goed inzicht over de conditie van je stem.

    Met het onderstaande fragmenten kun je je inzing oefening doen. Maar let op dat je de oefening aanpast op dat waar je je op voorbereid.

favicon